Java® Geliştirici Araçları'nın Farklı Türleri Nelerdir?



Uygulamadan uygulamaya kadar yazılım geliştirmenin neredeyse tüm aşamaları için çok sayıda Java® geliştirici aracı bulunmaktadır . Bu araçlar, çalışan uygulamaları tamamen profilleme, derlenmiş sınıfları parçalama ve hatta Java® dışındaki dillerde yazılmış kütüphanelere özel bağlamalar oluşturma yeteneğine sahiptir. Entegre geliştirme ortamları (IDE'ler) kredi notu düşüklere kredi veren bankalar bu araçların çoğunu uygular ve programlama ve hata ayıklama işlemini bir komut satırı kullanmaktan daha kolay hale getiren diğer kullanışlı işlevleri ekler . Java® geliştirici araçlarının çeşitliliği ve hacmi, açık kaynak olan dilin bir sonucudur; bu, geliştiricilerin araç oluştururken çekirdek uygulamaların iç çalışmalarına kolay erişmesini sağlar.
Mevcut araçların çoğu, geliştirmenin uygulama aşamasında faydalıdır. Bazı mevcut araçlar, bir programın yürütülmesine bakabilir ve en fazla işlem süresinin harcanan kaynak kodunun alanlarını izole edebilir . Ayrıca ana program tarafından erişilemeyen kullanılmamış kod bloklarını bulabilirler. Gerçek zamanlı bellek durumunu yürütme sırasında geliştikçe gösterebilen özel Java® geliştirici araçları yazılmıştır.
Önceden yapılmış bileşenleri sürükleyip bırakarak tüm kullanıcı arayüzünü oluşturmak için kullanılabilecek bağımsız araçlar vardır. Bileşenler kesinlikle görsel olmak zorunda değil, bunun yerine kontrol sınıfları olabilir. Bu tür hızlı uygulama geliştirme, programcıların tutarlı işlevsellik sunarak tekrar tekrar kolayca tekrar kullanılabilen küçük, özelleştirilebilir öğeler oluşturmasına olanak tanır.
Java® IDE'ler, hata ayıklama programları için çok etkili araçlardır. Çekirdek Java kütüphanelerinin kaynak kodunu, mevcut projenin parçasıymış gibi sorunsuz bir şekilde ele alabilmenin yanı sıra, IDE'ler de ayrıntılı yığın izleri ve sınıf tarama yetenekleri sağlayabilir. IDE'ler, revizyonların izlenmesine ve dosya sürümüne izin veren ek araçlar kullanabilir, böylece istenmeyen değişiklikler kaldırılabilir ve kaynak dosyalar işlevsel duruma geri yüklenebilir.
Çeşitli sistem emülatörleri de mevcut. Bu Java® geliştirici araçları, taşınabilir bir cihazın çalışma ortamını, belirli bir işletim sistemini veya web tarayıcısını simüle edebilir . Emülatörler, programların test için gerçek hedef cihaza sürekli olarak aktarılmasına gerek kredi notuna bakmadan kredi veren bankalar kalmadan bir masaüstü sistemde gerçekleşmesini sağlar.
Java® ağ başlatma protokolü (JNLP) kullanılarak dağıtım daha kolay yapılabilir. Bu, bir programın bir ağ bağlantısı üzerinden bir ana sistemde tam olarak kurulmasına ve dağıtılmasına izin verir. Gelecek program bakımı, otomatik program güncellemeleri için bir çerçeve sağlayarak JNLP ile desteklenebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Parite Bit nedir?

Sistem Mimarisi Nedir?

Kaydırma çubuğu nedir?