Kaydırma çubuğu nedir?



Scrollbar uzun bir süre elektronik programlarda bir fikstür olmuştur. Bu nesne bireylerin, bilgisayar gibi bir teknoloji tabanlı cihazla daha kolay ve kolay bir şekilde etkileşime girmesine izin verir. Bir program veya belge aracılığıyla elektronik olarak kredi notu düşüklere kredi veren bankalar kaydırma veya tarama, kaydırma çubuğunun ana görevidir.
Grafiksel kullanıcı arabirimi (GUI) olarak bilinen yaygın bir teknolojik sistem, kaydırma çubuklarını özelliklerinden biri olarak kullanır. GUI, bireylerin, bilgisayardaki veya benzer cihazlardaki içeriği, cihaza bağlanan veya bilgisayara takılı bir bilgisayar faresi gibi küçük bir işaretleme nesnesi kullanarak kontrol etmelerine yardımcı olur. Bu nesne elektronik ekranda bir çizgi veya parmak gibi bir grafik olarak tezahür eder. Hareketli grafik daha sonra ekranda sunulan diğer grafik nesnelerle etkileşime girebilir ve böylece eylemler gerçekleştirebilir. Bilgiyi değiştirmek veya kontrol etmek için kullanılan bu nesneler, widget olarak bilinir ve kaydırma çubuğu bir örnektir.
Tipik bir bilgisayar programında , bir kaydırma çubuğu genellikle bir ekranın yanında veya altında uzun çubuk benzeri bir yapı olarak görünür. Çubuk tipik olarak her iki ucunda oklar içerir. Çubuğun içinde, bir kişinin bir belgenin sonundan ne kadar uzakta olduğunu izleyen daha küçük bir çubuk var. Bir kaydırma çubuğu ayrıca ek oklar veya benzer grafikler içerebilir. Kaydırma çubuklarının genel görünümü, programlara göre değişebilir ve bazı programlar, bireylerin kaydırma çubuğunun estetik görünümünü değiştirmesine bile izin verir.
Bir kişi, kaydırma çubuklarındaki oklara basmak için işaretleme grafiğini kullandığında, bu eylem, bir belgenin ileriye veya geriye doğru bir belgede ilerlemesine izin verir. Yatay kaydırma çubuğu, bir dokümanın soldan sağa veya sağdan sola kaydırılmasını veya taranmasını kolaylaştırır. Kullanıcılar ayrıca, kaydırma çubuğunun küçük çubuğunu basılı tutarak ve yukarı veya aşağı sürükleyerek bir belgede gezinebilirler.
Çoğu elektronik ekran nispeten küçük olduğundan, bir belgenin tüm içeriğini içeremezler. Kaydırma çubukları böylece elektronik bir belgenin tamamına erişim sağlar. Kaydırma çubuğu, ek ok kareleri veya başka nesneler içeriyorsa, bu grafikler genellikle bir kullanıcının mevcut olduğundan bir kullanıcının belgenin başına veya sonuna daha hızlı ulaşabilmesi için mevcuttur. Kaydırma çubukları bir belgeyi taşımak için kullanıldığından, kredi notuna bakmadan kredi veren bankalar kaydırıcı olarak adlandırılan benzer görünümlü bir nesneden ayrılırlar. İkincisi, bir belgede sayı değerlerini değiştirmek için kullanılır.
Kaydırma çubukları birçok elektronik çıkışta bulunur. Kelime işlem programlarından oyunlara uzanan bilgisayar yazılımı , genellikle öne çıkan bir özellik olarak kaydırma çubuğuna sahiptir. Benzer şekilde, çoğu İnternet navigasyon sistemi, ziyaret eden web sitelerinin daha kolay olmasını sağlamak için kaydırma çubuklarına sahiptir. Cep telefonları, bazı hesap makineleri ve dijital video kaydediciler ve dijital müzik çalarlar gibi medya oynatıcılar da kaydırma çubukları içerebilir. Bu nedenle, birçok içerik türü metin, resim ve video dahil olmak üzere bir elektronik kaydırma çubuğuyla yönlendirilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Parite Bit nedir?

Sistem Mimarisi Nedir?