Yeniden Yapılanma Başarısızlığına Hangi Faktörler Atıyor?



19. yüzyılın sonlarında ABD İç Savaşı'ndan sonraki dönemde yeniden yapılanmanın başarısızlığı dört ana faktöre bağlanabilir. Konfederasyon sadakatçilerinin direnişi ve müteakip şiddet eylemleri birçok Afrikalı-Amerikalıyı ve ırkçı eşitliği destekleyenleri tehlikeye soktu. Yüzlerce beyaz plantasyon sahipleri ve serbest bırakanlar, savaş masrafları ve yıkım, iş faizsiz kredi veren bankalarsözleşmeleri konusundaki anlaşmazlıklar ve krediye olan artan bağımlılık nedeniyle artan yoksulluğa maruz kaldılar. Son olarak, etkili kolluk kuvvetlerinin yokluğu ve ulusal çıkarların azalması, yeniden yapılanmanın başarısızlığını önlemek için çok az çaba sarf etmiştir.
İç Savaş sona erdikten sonra, çok tartışma ve tartışmalar, Güney'in yeniden birleşme ve yeniden inşası konularını kuşattı. Politikacılar ve zamanın liderleri, Konfederasyon devletlerinin Birlik'e ne zaman yeniden katılmalarına izin verilmelidir. Konfederasyon sadakatçilerinin direnişi ve şiddet eylemleri ile birleşen ayrılık, kölelik sonrası çabaların yeniden birleşme ve yeniden inşa edilmesindeki başarısızlığa neden oldu. Tekrarlanan şiddet ve güçlü direniş, tüm ülkede hem maddi hem de ahlaki olarak drene oldu.
ABD, Yeniden Yapılanma Dönemi'nde maddi olarak toparlanmaya çalıştıkça, Güney plantasyon sahipleri ve küçük çiftçiler mali mücadelelere katılıyorlardı. Büyük tarlaların başarılı bir şekilde işlemesi için gerekli olan iş gücü sistemi harabelerdeydi. İş sözleşmeleri, Confederate tahvillerindeki yatırımların kaybedilmesi ve nakit ürün olarak pamuğa yönelişin sürmesi, Güney eyaletlerindeki ekonomik bozulmaya katkıda bulundu. Daha fazla çiftçi, pamuk tüccarlarından ve Kuzey tüccarlar tarafından tedarik edilen mallardan elde edilen gelir için çaresizce, kredi satın almak veya ürün olarak teminat olarak kullanmak zorunda kaldılar. Yüksek faiz oranları ve çeşitli bölge çapında ürün hataları, birçok beyaz ve Afrikalı-Amerikalı çiftçiyi aşırı yoksulluğa sürükledi.
Dahası, federal düzenlemeler tüm insanlara eşit haklar ve yasalar çerçevesinde koruma sağlamak için yasal çerçeve çalışması yaparken, bu yasaları uygulamak için birkaç mekanizma mevcuttu. Konfederasyon sadıklarının grupları, Afrikalı-Amerikalıların Anayasa değişiklikleri yoluyla sağlanan haklarını kullanma çabalarına özgürce tehdit edebilmeleri ve zarar verebilmelerini sağladılar ve yeniden yapılanmanın başarısız olmasına katkıda bulundular. Yeniden yapılanma çabaları için maliyetler arttı ve daha fazla şiddet patlak verdi, Kuzeyliler de daha az destek verdi. Bütün ülke, iç savaşın ortaya çıkardığı zor soruları rafa kaldırmaya ve yeniden yapılanma çabalarını daha da azaltarak normale dönmeye hazırdı.
Kısacası, yeniden yapılanma çabalarının başarısızlığı, Eski Güney taraftarlarının direnişine, ekonomik koşullara, uygun kolluk kuvvetlerinin olmamasına ve kredisiz borç paraKuzeydeki yeniden yapılanma destekçilerinin ilgisinin azalmasına bağlanabilir. Her bir faktör, ülkenin yeniden yapılanma çabalarına olan güvenini ve bu dönemde tükenen kaynakların idealist desteğini aşındırmaya hizmet etti. 1877 yılına gelindiğinde, yeniden yapılanmanın başarısızlığı tam olarak gerçekleşti ve tüm İmar Dönemi, gelecek nesiller için çözülecek olan ırk eşitsizliği meselelerini bırakarak sona erdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Parite Bit nedir?

Sistem Mimarisi Nedir?

Kaydırma çubuğu nedir?