Yüksek Toplum Nedir?



Çoğu insan yüksek toplumu duydu. Birçok farklı görüntü akla gelebilir. Hemen hemen herkesin bu konuda bir görüşü vardır, fakat çoğunluk terimi, toplumun üst kabuğuna , bir kasabanın ya da şehrin sosyal siciline ve sosyal durumlarda elit ve seçkinleri faizsiz kredi veren bankalaryaratan hamle ve çalkalayıcılarla ilişkilendirecektir.
Bazı insanlar için, yüksek toplum, arkaik olduğu ve sonuçta bir toplumdaki vatandaşlar arasındaki yanlış bir engelden başka bir şey olmadığı düşünülen bir kavramdır. Irk, din, cinsiyet veya ekonomik statü nedeniyle arzu edilmeyen kişileri dışlamak mümkün kılmanın bir yolu olarak, yüksek topluma dahil olmak genellikle belirli özelliklerin sahiplenilmesine dayanmaktadır. Bunlar arasında aile parası, toplumda yüksek saygınlık kazanmış bir aile adı ve kabul edilebilir bir ibadet evine gitmeleri sayılabilir.
Diğer durumlarda yüksek topluma giriş, özellikle istenen veya saygın kabul edilen, diğerlerinden daha yüksek kalitede olduğu düşünülen okullara devam eden ve doğru mahalleler ve kasabalarda yaşayan bir meslekte çalışarak sağlanabilir. Yüksek toplumun eleştirmenleri, tüm düşüncenin insanları ekonomik ve sosyal sınıflara bölmekten başka bir şey yapmadığını ve geniş çeşitlilikteki insanlar arasındaki iletişimi ve etkileşimi engellemeye yardımcı olan keyfi çizgiler çizdiğine dikkat çeker.
Diğerleri ise, yüksek toplumun kimseyi dışlamak anlamına gelen bir kavram olmadığını, aksine, benzer zihinlerin ve arka planın birbiriyle etkileşime girmesine izin vermenin bir yolu olduğunu belirtmektedir. Bazı sosyal geleneklerin ve süslerin nesilden nesile korunmasını sağlamanın bir yoludur. Bu toplumsal değerlerin yetiştirilmesi ve sürdürülmesi, toplumsal elitin ortaya çıktığı düşünülebilecek bir toplumsal çevrenin kurulmasıyla desteklenir, fakat aslında ya ekonomik ve sosyal olarak üst sınıfa girebilmek için çok çalışmış olanlardan yapılır. . Bu açıdan bakıldığında, yüksek toplumun insanlar arasında duvar inşa etmenin bir aracı kredisiz borç paraolmak yerine çaba için bir ödül olduğu anlaşılmaktadır.
Yüksek toplum yıllar boyunca eğlence için verimli bir kavram olmuştur. Komedi prodüksiyonları sık sık snooty toplum erkek ve kadın karikatürleri ve ortak halk için onların küçümseyen karikatürleri çizer. Popüler dramalar çoğu zaman kavramı çok sayıda yolsuzluğu gizleyen güzel bir kaplama örneği için kullandılar. Hali hazırda başka durumlarda, gençlerin yaşamlarını ve hedeflerini nihayetinde kaydeden ve onları düz ve darda tutan bir değerler dizisi olarak tasvir edilmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Parite Bit nedir?

Sistem Mimarisi Nedir?

Kaydırma çubuğu nedir?