İnternet Trafik Monitörü nedir?



İnternet trafiği izleyicisi, İnternet'in nasıl kullanıldığını izlemek için oluşturulan bir cihaza veya yazılım programına atıfta bulunan genel bir terimdir. Genellikle bilgi teknolojisi (BT) uzmanları veya çevrimiçi içerik sağlayıcıları tarafından kullanılan bir araçtır. kredi notu düşüklere kredi veren bankalar İnternet trafiği monitörlerinin türleri, bir sitede kullanılan bant genişliğini ölçmek, web trafiğinin yollarını izlemek veya web'den gelen bir site veya sunucu üzerindeki saldırıları izlemek için kullanılan monitörleri içerir . Genellikle, bir İnternet trafiği izleyicisi, bir şirketin planlamasına yardımcı olan ve İnternet'teki varlığını tasarlayan bilgileri toplamak için kullanılır.
Genel olarak, İnternet trafiği, İnternet'in toplu kullanıcılarının genel eylemlerinin adıdır. Trafik izleme araçları, belirli bir siteye veya genel olarak internete giden trafiği izlemek için kullanılabilir. Web ile ilgili genel trafik bilgilerini bildiren bir internet trafiği izleyicisi ile, bir kullanıcı, dünyadaki internet trafiğinin nerede yüksek veya yavaş olduğunu ve dünyanın hangi bölümlerinin bilgisayar korsanlarından çok sayıda İnternet saldırısı yaşadığını belirleyebilir.
Belirli bir web sitesindeki trafik hareketlerini gözlemlerken Internet trafiği izleme araçları tarafından toplanan bilgiler, konum, İnternet servis sağlayıcısı ( ISP ) ve her kullanıcının sörf yolları gibi tanımlayıcı bilgileri içerebilir . Bu, bir web yöneticisinin sitenin kullanıcılarının demografik özelliklerini belirlemesine yardımcı olabilir . Bir İnternet trafiği izleyicisi tarafından toplanan bilgiler, web yöneticilerinin bir web sitesindeki sorunları tanımlamasına ve web kullanıcılarının gereksinimlerini daha iyi karşılayabilmek için sitenin içeriğine odaklanmasına yardımcı olabilir. Örneğin, bir web yöneticisi, bir İnternet trafiği izleyicisinin, kullanıcıların belirli bir sayfada zaman harcamadan her zaman çıkış yaptıklarını bildirirse, bir web sayfasındaki içeriğe göre değişiklik yapabilir ve web trafiğini daha iyi koruyabilir.
İnternet trafiği izleme araçları, izlenen siteye eriştiklerinde ve siteden ayrıldıklarında nereye gittiklerinde web sörfçünün geldiği bir web yöneticisine kredi notuna bakmadan kredi veren bankalar sık sık söylenebilir. Tanımlama bilgilerini internet trafiği izleme raporlarında görmek istemeyen web kullanıcıları, monitörün bilgilerini proxy sunucularını kullanarak kaydetmesini engelleyebilir . Web sitelerinde gezinirken anonim kalmak isteyen tüm kullanıcılar için bir proxy sunucusu gereklidir.
Proxy sunucuları, bir monitör tarafından gönderilen bilgi taleplerini engelleyen ve web kullanıcısının bilgisayar bilgilerini koruyan web sunucularıdır . Yakalama proxy sunucusu, monitöre bilgi vermeyebilir veya kullanıcının bilgisayar bilgisinden ziyade proxy sunucu bilgilerini sağlayabilir. Üst düzey proxy sunucuları, sörf yaparken monitörlerden yüksek derecede anonimlik sunabilmesine rağmen, bir web sitesi proxy arkasındaki kullanıcı hakkında bilgi edinmek için önemli çabalar gösterirse, her zaman tam anonimlik sunamazlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Parite Bit nedir?

Sistem Mimarisi Nedir?

Kaydırma çubuğu nedir?