Yazılım Analizi Kalıbı Nedir?



Bir yazılım analizi modeli, soyut süreçleri veya kalıpları geliştirilmekte olan programın çalışmalarıyla eşleştirerek bir bilgisayar programının tasarlanması için bir yöntemdir. Bu kavram, genellikle gerçek dünyada, belirli bir bağlamda etkili bir şekilde çalışan bir tür örüntüyü karşılaştırmak ve daha sonra, aynı mantığı ve bazen modelin terminolojisini, tasarlanan faizsiz kredi veren bankalarprograma uygulamaktır. Bir programın veya modülün genel işleyişini bu şekilde değerlendirerek amaç, yazılım analizi sırasında daha küçük kalıplar bulmak ve potansiyel olarak, gerçek uygulama detaylarını çalışmaya başlamak için uygun tasarım modelleri bulmaktır. Uygulama ve kod tasarımına yardımcı olmak için sıklıkla kullanılan tasarım kalıplarının aksine, bir yazılım analizi modeli, bir proje hakkında düşünmek için bir çerçeve sunmayı amaçlamaktadır, bu yüzden karmaşıklıklar daha iyi görselleştirilmiştir.
Yazılım geliştirmenin başlangıç ​​aşamalarında , bir yazılım analizi modelinin, bir programın geniş görünümünü ve parçalarının birbiriyle nasıl ilişkilendiğini yapılandırmaya yardımcı olması amaçlanmıştır. Bu model, soyut analiz için tasarlanmıştır ve tek tek yöntemler, değişkenler veya dosya formatları gibi bir uygulamanın küçük ayrıntılarını çalışmak için değildir. Soyutlamanın bir nedeni, tek bir yazılım analizi paterninin kavramının sadece hafifçe değiştirilebilmesi ve gerçekte tamamen farklı bir görevi yerine getirebilen diğer yazılımlar için yeniden kullanılabileceğidir.
Yazılım analizi modelini geliştirirken, gerçek dünya örnekleri en çok kullanılanlardır. Bir örnek, basit bir mesaj sunucusu için bir postane analiz modeli olarak bir postane kullanıyor olabilir. Bu örnekte, harfler bir iletiyi temsil edecek ve bir damga bir çeşit sunucu doğrulamasını gösterebilir. Bir posta kutusu bir ileti sırası olur ve alma ve bırakma süreleri süreçleri göndermek ve almak için bağlanır. Bu şekilde, uygulamanın karmaşık yapısı, daha somut bir şekilde düşünülebilir ve düşünülebilir. Öyle ki, kalıbın kaynağının terminolojisi, sıklıkla, programın kredisiz borç parasınıfının veya bileşenlerinin isimlerine tercüme edilebilir. uygulanması.
Özellikle çok büyük programlar için bir yazılım analizi modeli kullanıldığında komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Geliştirme sırasında bir programın aşırı basitleştirilmesi mümkündür, bu nedenle bazı alt sistemler uygulama sırasında, bir kez gerçekleştirildikten sonra analitik modelde kesinlikle yer almayabilir. Alternatif olarak, bir model, program içindeki olayların, modele uyan ve net olan bir şekilde modellenmesi için çok yapılandırılmış olabilir, ancak mutlaka çok etkili olmayabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Parite Bit nedir?

Sistem Mimarisi Nedir?

Kaydırma çubuğu nedir?