Yerel bir otobüs nedir?



Bir veri yolu, genellikle iki veya daha fazla aygıt arasında bilgi akışını sağlayan, ana karta takılı bir bilgisayar bileşenidir .Dahili veri yolu olarak da anılan yerel veriyolu, bilgisayar içindeki cihazlardan anakartla bağlantıya ve haberleşmeye olanak sağlayan özel veriyolu olarak tanımlanır. Yerel cihazlar, video kartı, ses kartı ve modem gibi öğeleri içerir .faizsiz kredi veren bankalarBilgisayar teknolojisi ilerledikçe yavaş yavaş evrim geçiren yerel bir otobüs için çok sayıda mimariye sahiptir. Çoğu bilgisayar, giriş ve çıkış (I / O) kontrol etmek için birçok veriyolu içerir.
Eski donanımlar ve hatta bazı güncel bilgisayarlar , anakartta gerçek yuvalara sahip olabilecek veya bulunmayabilecek bir endüstri standardı mimarisi (ISA) veriyolu içerir. ISA ilk standart mimariydi ve bazen fareler ve modemler gibi eski veya daha yavaş cihazlarla uyumluluk için kullanılıyor. Genişletilmiş endüstri standardı mimarisi (EISA) otobüsleri kısaca etrafta dolaşıyordu, ancak aşağıdaki standartlar tartışıldı.
Bilgisayar performansı ihtiyaçları arttıkça ve sektör karakter tabanlı bir grafik tabanlı sisteme kaydıkça, yeni veriyolu mimarileri geliştirildi. VLB olarak da bilinen video elektronik standartlar birliği (VESA) yerel veri yolu, 1992'de meydana geldi. Bu standart, iletişim hızını ve önemli ölçüde geliştirilmiş video performansını artırdı.
1992 yılında geliştirilen ve piyasaya sürülen, çevre bileşeni ara bağlantı (PCI) yerel veriyolu, iç otobüsler için hızlı bir şekilde popüler seçim haline geldi. PCI veriyolu, bir veri yolu modu ve veriyolu yönetimi yoluyla geliştirilmiş performans kullanılarak gelişmiş bilgi aktarımı sağladı . PCI standardı ayrıca yüksek bant genişliği kullanımını kolaylaştırdı . Bu tür yerel veri yolunun hızı eşzamanlı veya eşzamansız olarak ayarlanabilir, bu da kullanıcıya süreçleri arttırmak için sistemi overclock etme yeteneği verir.
PCI veri yolu modern bilgisayar çağının aşırı grafik taleplerini karşılayamıyor. Hızlandırılmış grafik bağlantı noktası (AGP) yuvalarının PCI yuvalarını değiştirmesi amaçlandı. Bazıları AGP yuvasının yalnızca iki cihazı, bir ekran kartı ve anakartı birbirine bağladığından, bir veri yolu yerine bir bağlantı noktası olarak görüyor. AGP, uzun bir süre için üst yuvayı kredisiz borç paratutmadı, ancak çevresel bileşen ara bağlantı ekspresyonu (PCI-E) yeni standart haline gelmek için halkayı girdi.
PCI-E yerel veri yolu, daha az duyarlı girişime sahip seri bağlantıları kullanır. Ek olarak, bu standart gerçek iki yönlü iletişime izin verir. Bu faktörler PCI-E'yi öncekinden daha hızlı yapar. Bu standardın ölçeklenebilirliği ve hızı, onu 2011 itibariyle I / O kontrolü için ana yerel veriyolu mimarisi haline getirmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Parite Bit nedir?

Sistem Mimarisi Nedir?

Kaydırma çubuğu nedir?