Bağlantı Dizesi Nedir?



İnternet veya başka bir ağdan bilgiye erişirken, bir kullanıcı gerekli verileri nerede ve nasıl kullanacağını belirten bir komutla bilgisayarı sağlamalıdır. Son kullanıcı için tek adım bir web adresine yazıyor olsa da, bilgisayar içinde çok daha fazlası oluyor. faizsiz kredi veren bankalarBilgisayarın bağlantı dizesi, bilgisayara belirli bir veri parçasına erişme ile ilgili parametreler sağlayan bir dize - bir karakter ve bilgi listesidir.
Belirli bir restoranın adresini içeren bir not gibi bir bağlantı dizgisini, bir rezervasyonla ilgili bilgileri yanı sıra masa boyutu ve kıyafet kodu gibi yemek deneyimi hakkında diğer ilgili bilgileri düşünün. Tipik bir bağlantı dizgisi, bilgiyi içeren sunucunun adresi, bilginin bulunduğu sunucunun Güvenli Yuva Katmanı (SSL) standardı, kullanılan belirli SSL modunun, istenen bilgileri içeren özel veritabanı kullanılarak çalışıp çalışmadığı gibi bilgileri içerir. Kullanıcı tanımlama bilgisi, şifre bilgisi ve bağlantı zaman aşımı numarası.
İşlem çoğu kullanıcı için tamamen saydam olmasına rağmen, bağlantı dizesi bilgileri, ağ kartının sürücü dosyasına - belirli bir bilgisayarda veya aynı ağdaki başka bir bilgisayarda - depolandığı konumdan aktarılır . Bir sürücü dosyası, bilgisayarın işletim sistemine bilgisayarın grafik veya ağ kartı gibi belirli bir donanımı nasıl kullanacağını söyleyen bir dosyadır. Sürücü dosyası, bağlantı dizesi bilgisini içeren dosyayı aldığında, daha sonra, bilgisayarın Ethernet'i veya başka tipte bir ağ kartı ile uzaktaki bilgi ya da istenen bilgiyi içeren veri tabanı kredisiz borç paraarasında bir bağlantı kurmak için bilgiyi kullanabilir .
Belirli bir bağlantı dizesi türünü belirten konum, kullanılan yazılım programına bağlı olarak değişir. Örneğin, bazı veritabanı programları kullanıcıların komut satırı bağlantı dizelerini girmelerine izin verir (belirli bağlantı dizesi bilgilerinin manuel olarak girilmesi). Alternatif olarak, kullanıcı, bağlantı dizisi bilgisini belirli bir dosyada saklayabilir ve giriş işlemini otomatikleştirebilir. Her iki durumda da, bağlantı dizgisini kullanmanın gerçek süreci aynı kalır: bilgisayar, verileri, istenen verileri almak ve almak için bilgisayardaki ağ aygıtlarını / aygıtları kullanan sürücüye geçirir. Tek fark, son kullanıcının, sık sık değişen bir parolaya sahip bir veritabanı için gerekli olabileceği gibi, saklanan bir dosyada - saklanan bir dosyada - ya da dizgiyi silmeye çalışıp çalışmayacağıdır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Parite Bit nedir?

Sistem Mimarisi Nedir?

Kaydırma çubuğu nedir?