Bir Parite Bit nedir?



Bir veri biti karşısında hata kontrolü için bir eşlik biti kullanılır. Bir bayt, gerçekte veri ve eşlik biti içeren yedi veriden oluşur. Bit, dizinin her zaman tek veya çift, faizsiz KOSGEB kredisi bir veya sıfır olmasını sağlamaya yardımcı olur. İletilen verilerin, alıcı bilgisayarın bir grup bitin tek veya hatta veri geldiğinde bile emin olmasını sağlayarak hatalar için kontrol edilmesini sağlar.
Veri iletildiğinde, gönderilen ikili basamaklar, alıcının beklediği bitlerin uzunluğuyla eşleşmelidir. Beklenen veriler eşitse ve eşlik biti ile gönderilen veriler tek ise, alıcı, eşlikteki hata nedeniyle verileri reddedebilir.
Bir parite biti, her bir veri dizisinin, eşit bir parite için bile eşitlik veya tek bir sayı için çift sayıda hatta sahip olmasını sağlamaya yardımcı olur. Veri paketine fazladan bit eklenmesi, verilerin alındığında hatalar için hızlı bir şekilde kontrol edilmesini sağlayacaktır. Ekstra bit, kod veya mekanizmayı tespit eden bir hata gibi davranır, bu nedenle beklenmedik veriler alınmaz.
Örneğin, bir belgenin gözden geçirilmek üzere iletildiğini ve belgenin bir veri paketinde yer aldığını varsayalım. Parite biti ile veri paketi garip. Paket internette başka bir bilgisayara iletilir ve uzak sunucu veri paketinin tek bir parite olmasını bekler. Veri geldiğinde, ana makine eşit bir eşitliğe sahip bir paket alır. Gönderilen verilerin paritesi eşleşmediğinden ve hatalı olması gerektiğinden, sunucu paketi reddeder.
Bir veri paketi alınırsa ve bu, alıcı bilgisayar tarafından beklenilenin karşıt paritesinin biti olması durumunda, alıcı, veriyi kendisine verildiği gibi aktarma hatasını ileten bir mesaj gönderecektir. Veri paketinin orijinal göndericisinin çoğu zaman, bazen kadınlara KOSGEB desteğiproblemi düzeltebilecek verilerin paritesini yeniden hesapladıktan sonra iletimi tekrar gönderecektir.
Eşlik biti hata kontrol yöntemleri mükemmel olmaktan uzaktır. Parite biti hata kontrol senaryosu sadece tek sayıda bit hatasının doğru bir şekilde raporlanmasını sağlar. İletilen bitlerin çift sayısı hatalıysa, iletim içindeki veriler bozuk olsa bile iletim doğru olarak bildirilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sistem Mimarisi Nedir?

Kaydırma çubuğu nedir?