İnce İstemci Sunucusu ne yapar?



İnce istemci bir sunucu, istemcilerinin işlemlerinin daha büyük bir bölümünü, genellikle standart bir sunucuya göre yürüten, özel olarak tasarlanmış bir sistemdir. Bu sunucular, çoğu kullanıcının tipik olarak dosyaları kaydetme, bilgi işleme ve hatta işletim sistemini tutma gibi bir yerel bilgisayarla ilişkilendireceği işlemlerle ilgilenir. Bir ince kredi notu düşüklere kredi veren bankalar istemci sunucu sistemi, çoğu zaman bir işçinin bilgisayarının büyük miktarda işlevsellik veya güce ihtiyaç duymadığı durumlarda kullanılır.
Bu durumda, bir istemci, bir sunucuya bağlı ve genellikle bir çalışan tarafından iş istasyonu olarak kullanılan bir terminaldir . İki temel müşteri türü vardır: ince ve yağlı. Bir yağ istemcisi, işçinin bulunduğu yerde tam bir bilgisayar içerir. Bu istemcinin sürücüleri, yerel yazılımı, dahili işlem gücü ve tipik olarak bir bilgisayarla ilişkilendirilen diğer her şeyi vardır.
İnce istemciler, bir yağ istemcisinin bazı bölümlerini veya herhangi bir bölümünü içermez. İşçi masasında bir bilgisayar yerine, aşağı ölçeklendirilmiş sistemden, harici bir sürücü yuvasına veya basit bir yönlendirme kutusuna kadar herhangi bir şey olabilir. Yerel dağınıklıktaki bu farklılık, iki istemci türüne isimlerini verir.
Standart bir bilgisayarda kullanılan şeylerin çoğu terminal tarafında eksik olduğundan, bunlar ince istemci sunucu tarafında bulunurlar. Tüm parçalar orada olsa bile, daha büyük sunucu sisteminin bir parçası olduğunda genellikle çok daha verimli olurlar. Örneğin , her bir işçinin masasında tam bir sabit sürücüye sahip olmak yerine , bir ince istemci sunucusunda her kredi notuna bakmadan kredi veren bankalar kullanıcı için bölümlendirilmiş tek bir büyük sürücü olacaktır. Kullanıcıların her birinin kendi kişisel alanları olacak, ama hepsi aynı yerde.
Temel donanım sağlamaya ek olarak, ince istemci bir sunucu çok daha fazlasını yapabilir. Bu sunuculardan bazıları terminalleri için tüm işlemleri yapıyor. Kullanıcı "Elektronik tablo aç" gibi bir komut verdiğinde, komut yürütmek için sunucuya gider. Sunucu komutu işler ve sonucu müşteriye geri gönderir. Bu, sunucu ayrıca sistem tarafından kullanılan programlamayı da içerdiğinde yaygındır.
Bu ilişki genellikle kullanıcı için tamamen sanal bir sistemle sonuçlanır. İşçinin normal bir bilgisayarda olduğu görünse de, tüm süreç başka bir yerde gerçekleşiyor ve işçi sadece komutları gözlemliyor ve giriyor. Bu, bir müşterinin e-posta , web'de gezinme veya standart ofis belgeleri oluşturma gibi basit bilgisayar erişimi gerektirdiği , ancak diğer şeyler için çok iyi olmadığında çok iyi çalışır. Bir bilgisayar video düzenleme veya sanal tasarım gibi yorucu bir görev yürütmek gerektiğinde, standart bir yağ istemcisi genellikle daha iyi çalışır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Parite Bit nedir?

Sistem Mimarisi Nedir?

Kaydırma çubuğu nedir?