İstisna İşleme Nedir?



Özel durum yönetimi, programların çalıştıkları sırada karşılaşabilecekleri hataları belirleme ve incelikle yapmalarını sağlayan ortak bir programlama dili yapısıdır. Bir hata oluştuğunda, bir programın akışını normal yürütmeden belirli bir kredi notu düşüklere kredi veren bankalar hafifletici eylemler kümesine dönüştürerek çalışır. Bir programcı , belirli hatalar olduğunda çağrılan belirli eylemler dizisini oluşturabilir. İstisnalar bulmak ve ele almak bir program için mutlaka ölümcül bir olay değildir; İstisna işlemi gerçekleştikten sonra program yürütmesinin devam etmesi bazen mümkündür.
Çoğu zaman, özel durum kodunun programlanması sırasında, istisnai durum işleminin tam olarak nerede gerekli olduğunu belirlemek için mümkündür. Bu durumda, Java ve C ++ dahil olmak üzere çoğu programlama dilinin, hataları işlemek için kod içerisine yerleştirilebilecek belirli anahtar sözcükler ve kontrol yapıları vardır. Bu yapılar çok çeşitli hataları işleyebilir ve uygun bakım ile, bir programcının belirli bir kod parçası için olası hataların çoğunu öngörmesi genellikle mümkündür.
İstisna işleme, ayrıştırma girişi için de yararlı olabilir. Örneğin, sayısal girişi ayrıştırırken, uygun test ve istisna eylemcisi ayarlanmışsa, bir veri parçasının sayısal olmayan bir sayı olup olmadığını hemen anlayabiliriz. Bir istisna meydana gelirse, işleyici onu yakalar, bu programa hemen girişin geçersiz olduğunu söyler. Bundan sonra ne olacak, programın geri kalanının nasıl yapılandırıldığı; Çıkabilir veya devam edebilir ve geçersiz girişi görmezden gelebilir.
Uygun istisna işleme, kusursuz program çalıştırmayı garanti etmez. Ayrıca, bir hata bulunduğunda programın duracağını ve programın devam edeceğini garanti etmediğini garanti etmez. Hataları doğru bir şekilde ele alabilmek için, bir programcı, sağduyuyla ve ayrıntısına dikkatle birlikte istisna işlemlerini kullanmalıdır. İdeal olarak, uygun hata işleme, bir programın geçersiz bir bellek erişimi gibi en ciddi hata türlerinden sakınmasına izin verirken, geçersiz giriş veya programın yürütülmesindeki beklenmedik sorunlar gibi düzeltilebilir sorunlar kredi notuna bakmadan kredi veren bankalar hakkında bilgilendirici mesajlar verir.
Özel durum işleme, "çalışma zamanı" hataları denilen hataları yakalar; Kodun hatalardan veya sözdizimi hatalarından arınmış olduğunu garanti etmez . Kodda hata işleminin yapılması kodun doğru olduğunu garanti etmez. Hataların ele alınması, koddaki hataların kaçırılması ve hatta en iyi hataların yakalanmasının nadiren de kusursuzca yapılması mümkündür. Hata ayıklama tamamlandıktan sonra , istisna işleminin varlığı, gerekirse daha kolay kod bakımı ve gelecekteki hata ayıklama sağlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Parite Bit nedir?

Sistem Mimarisi Nedir?

Kaydırma çubuğu nedir?