Java & Reg Nedir? İş Entegrasyonu



Java® İş Entegrasyonu (JBI), Sun Microsystems şirketi altında Java® Community Process (JCP) tarafından başlatılan bir girişimdir. Proje, çevrimiçi eklentilerin teknolojisinin, hizmet odaklı mimari yazılımları nasıl kolaylaştırabileceğini tanımlar. kredi notu düşüklere kredi veren bankalar  JBI ile Sun Microsystems, bilgisayar endüstrisi ile işbirlikleri ile başlayan entegrasyon teknolojisinin standartlaştırılmasını hedefliyor. Şirket ayrıca JBI'dan bir ürün ailesi geliştirmeyi planlıyor.
2003 yılının Mart ayında, Sun Microsystems, Java® Business Integration teknolojisini JCP'ye sundu. Proje için bir araya gelen ve “Uzman Grup” satıcıları olarak adlandırılan başka girişimler de vardı. 24 satıcı IBM, Novell ve Sonic Software'i içeriyordu.
Java® İş Entegrasyonunun bir popüler özelliği, bir iletişim aracı olarak kullanılan Normalleştirilmiş Mesaj Hizmeti'dir (NMS). NMS, farklı Message Exchange Patterns (MEP) yoluyla iletileri alabilir ve gönderebilir: yalnızca içeride, yalnızca güçlü, in-out ve isteğe bağlı olarak. Sadece bir kullanıcının durum mesajlarını almasına izin verirken, yalnızca güçlü bir durum mesajı alındığında sadece bir tur değişime izin verir. In-out, bir istemci ve bir sağlayıcı arasında karşılıklı bir değişim sağlarken, isteğe bağlı-out, bir kullanıcıya mesaja cevap verme veya bunu göz ardı etme seçeneği sunar.
Java® İş Entegrasyonu ayrıca Sistem İzleme ve Sistem Yönetim Araçları, İş Analizi ve İş Etkinliği İzleme Araçları ve Yazılım Geliştirme Araçları gibi birçok araç içerir . JBI esnektir ve eklentilerin bulunduğu sisteme uygun olabilir. Esnekliği, servis motorunun farklı dillere çevrilebileceği anlamına da gelir.
Java® Kurumsal Entegrasyonun bir başka avantajı, kamuoyunun iyileştirilmesi için “açık” olan açık arayüzlerdir. Bu şekilde, entegrasyon projesi, ara yüzünü ihtiyaçlara veya ilgi alanlarına göre değiştirme kapasitesine sahip sistem yazılım geliştiricilerine pazarlanmaktadır. Bu değişiklikler herkese açık olarak yayınlanabilir, bu da müşterilere kredi notuna bakmadan kredi veren bankalar onlara uygun çözümler arasından seçim yapma avantajı sağlar. Entegrasyondaki mevcut açık kaynak yazılımı Apache ™ ServiceMix, Open ESB ve FUSE ESB'yi içerir.
Java® İş Entegrasyonu ayrıca, sistemin tespit edilmesine yardımcı olmak için bir komutun kodlanması şartıyla yeni servis motorlarının konteynere takılmasını sağlar. Söz konusu entegrasyonlar, bir kuruluşun zaman ve para maliyetini en aza indirir, çünkü sistemdeki tüm eylemler otomatikleştirilebilir. İş ortakları, mevcut ve toplanmış tüm bilgileri tek bir bütünleştirme teknolojisinde bir araya getirme rahatlığına sahip olur ve bu da verimli bir işbirliğini sağlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Parite Bit nedir?

Sistem Mimarisi Nedir?

Kaydırma çubuğu nedir?