Kablosuz Penetrasyon Testi Nedir?



Kablosuz ağ iletişimi ve internete bağlantıyı kolay ve kolay hale getirir, ancak sinyalin açık kullanılabilirliğinden dolayı onu güvende tutmak problem olabilir. Bu güvenliği test etmenin yolu, kablosuz bir penetrasyon testi . Farklı tipte olası saldırılara öykünen bir dizi test gerçekleştirerek, genellikle bir kalem testi olarak adlandırılan kablosuz bir kredi notu düşüklere kredi veren bankalar penetrasyon testi, kablosuz ağın zayıf noktalarını belirleyebilir .
Bir radyo sinyaline benzer bir atmosferde bir sinyal göndererek, bir kablosuz sinyalin mesafesini sınırlamak zordur. Kablosuz güvenlik söz konusu olduğunda asıl sorun budur, çünkü belirli önlemler alınmadıkça, yetkili olmayan kullanıcılar da dahil olmak üzere, sinyalin belirli bir yarıçapı dahilindeki herkes erişebilir. Bu nedenle, birçok durumda, testler, bir ağa sızmak amacıyla hackerlar olarak adlandırılan yetkili olmayan kullanıcılar tarafından oluşturulmasına rağmen, kablosuz penetrasyon testlerinin ortaya çıkmasının nedeni budur .
Kablosuz penetrasyon testleri hem kullanılan araçların tipine hem de testlerin çalışmasına göre değişir, ancak genellikle birkaç temel test kullanılır. Kablosuz penetrasyon testinde en yaygın test türleri, servis saldırılarının inkar edilmesi, ortadaki adam saldırıları, güvenlik sızıntıları ve adres sahteciliğini içerir. Servis saldırılarının engellenmesi, ağı etkin bir şekilde kapatmak için şebekeyi trafiğe bastıran bir bilgisayar korsanına öykünmek için çalıştırılırken, ortadaki adam saldırıları esasen ağa kulak vermek ve bilgileri izlemek için bir yoldur. Güvenlik, bir bilgisayar korsanının kimlik doğrulama anahtarlarını çalarak kullanabileceği yollar için sınayın ve birisinin gerçekte ağda olduğu gibi davranıp davranmadığını görmek için kablosuz ağların sınama testlerini ele alır.
Güvenlik boşluklarını arayan testlere ek olarak, kablosuz bir penetrasyon testi haydut erişim noktalarını arayabilir. Bunlar, bir ağın, genellikle bir bilgisayar korsanının, ağı çalıştıran kişinin bilgisi olmadan kurulduğu, başka bir şekilde güvenli bir kredi notuna bakmadan kredi veren bankalar ağa sınırsız erişime izin veren bir ağa fiziksel bağlantılarıdır. Büyük şirketler özellikle hileli erişim noktalarına eğilimlidir.
Profesyonel ağ güvenliği şirketleri, müşterileri için kablosuz penetrasyon testleri yürütür, ancak bağımsız kullanıcılar, genellikle bilgisayar korsanları, açık kaynaklı bir biçimde kullanılabilen araçların çoğunu oluştururlar, bu da herkesin bunları kullanabileceği veya değiştirebileceği anlamına gelir. Her ne kadar bir kablosuz penetrasyon testi yapmak için bilgisayar ağları hakkında biraz bilgi gerektirse de, testleri yürütmek için kullanılan araçların çoğu basit ve küçüktür, bu da küçük, taşınabilir bir sürücüye sığabilecekleri anlamına gelir, bu da onları daha küçük şirketlere ve evlere erişilebilir hale getirir kullanıcılar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Parite Bit nedir?

Sistem Mimarisi Nedir?

Kaydırma çubuğu nedir?