Kaydırılabilir bir Iframe nedir?



Kaydırılabilir bir iframe, ziyaretçilerin yukarı ve aşağı, sola ve sağa hareket edebilecekleri bir içerik alanını tanımlayan bir Köprü Metni Biçimlendirme Dili kredi notu düşüklere kredi veren bankalar  ( HTML ) öğesidir. Bu çerçeve harici bir web sayfası sunar ve kaydırma yeteneği, görüntüleyenlerin tüm sayfa bilgilerini görmesine izin verir. Kaydırılabilir iframe'ler, ilgili metnin sayfalarını sunmak isteyen ancak görüntüleyenlerin siteden ayrılmasını istemeyen web yöneticileri için ideal bir çözümdür.
İlk iframe oluşturma, içerilen alanı oluşturan <iframe> & lt / iframe> etiketlerini girerek gerçekleştirilir. Açılış <iframe> öğesi, "kaynak" anlamına gelen "src" özniteliğini içerir. Tekdüzen Kaynak Konum Belirleyicisi ( URL ) adresi, iframe'in harici web sayfasının konumunu belirtmek için aşağıdaki gibi olur. Örneğin: <iframe src = "http : //www.wisegeek.com ">.
Iframe'i kaydırılabilir yapmak için, ilk etikete değer olarak "yes" ile kayan bir tanımlayıcı eklenir. Bu özellik, web tarayıcısına iframe'in sağ ve alt taraflarında otomatik olarak kaydırma çubukları sağlamasını bildirir. Kullanıcı şu anda görüntülenmeyen kaydırılabilir metni ve diğer içeriği görüntülemek için bu çubukları tıklar ve sürükler. Göstermek için: <iframe scrolling = "yes">.
Kaydırılabilir iframe ekranı, boyutlarını piksel cinsinden veya açılış etiketindeki yüzdelerle belirterek özelleştirilebilir. Bir genişlik değeri girmek, alanın soldan sağa ölçümünü kontrol eder ve bir yükseklik sağlamak, yukarıdan aşağıya doğru ekranı yönetir. Örneğin: <iframe width = "600" height = "300">.
Kaydırılabilir iframe etiketinin diğer özellikleri, bir tarayıcı penceresinde nasıl görünmesi gerektiği konusunda da talimat sağlar. Bu tanımlayıcılar isteğe bağlıdır, ancak sayfadaki hareketli iframe'nin daha fazla özelleştirilmesini sağlarlar. En yaygın tanımlayıcılardan bazıları frameborder, marginheight ve marginwidth içerir.
Frameborder tanımlayıcısı, iframe'nin konteynerinin etrafında bir taslak olup olmadığını belirler. Bu sınır, iframe içeriğinin yanı sıra kaydırma çubuklarını da kapsar. 1 değeri, tarayıcının bu sınırı görüntülemesi için talimat verir ve 0 değeri tersini yapar.
Marginheight ve marginwidth özellikleri ayrıca kaydırılabilir bir iframe görünümünü de tasarlar. Her tanımlayıcı, kapsayıcının üstündeki ve altındaki kenar boşluğunu belirlemek için piksel cinsinden bir sayı değeri gerektirir. Bu özellikler, web sayfası öğeleri arasında ekstra dolgu gerektiğinde özellikle kullanışlıdır.
Kaydırılabilir iframe büyük tarayıcılarda desteklense de , satır içi çerçevenin düzgün şekilde görüntülenmemesi durumunda bir mesajı görüntülemek için kredi notuna bakmadan kredi veren bankalar  iframe etiketleri arasına tipik olarak bir HTML paragrafı eklenir. Paragrafta, "Tarayıcınız Iframe'leri göstermiyor" gibi bir mesaj içerebilir veya bilgileri içeren harici web sitesine bir bağlantı gösterebilir. Herhangi bir paragraf kodu, bu örnekte olduğu gibi <iframe> </ iframe> etiketleri arasında gider: <iframe> <p> Tarayıcınız iframe'leri görüntülemiyor. </ P> </ iframe>.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Parite Bit nedir?

Sistem Mimarisi Nedir?

Kaydırma çubuğu nedir?