Ortak Dil Altyapısı Nedir?



Ortak dil altyapısı (CLI), bilgisayar programlama dili birlikte çalışabilirliğini destekleyen bir dizi uluslararası teknik standarttır . CLI ayrıca birçok üst düzey dilin platformlardan ve mimariden bağımsız uygulamalar geliştirmesine de izin verir. kredi kartı başvurusu WorldBu amaçla gruplandırılmış 30'dan fazla programlama dili vardır ve CLI uyumlu hale gelmek için ortak dil programlama özelliklerinin dört bölümden yararlanır.
Ortak tip sistem (CTS) denen şeyin kullanılması, bir dizi veri tipinin ve işlemin kullanılması ve programlama yapıları üzerindeki meta veri bilgilerinin kullanılması çapraz dil kod yazmasına izin verir . CLI, dilleri ortak bir ara dile (CIL) derler ve CIL'den, uygulama yönlerini donanımı ele alan montaj makinesi diline iletir. Ek olarak, birlikte çalışmayı isteyen herhangi bir dil tarafından kullanılacak temel kurallar olan ortak dil belirtimleri (CLS) ve tüm CLI uyumlu programlar için çalıştırma kodlarının yüklenmesi, yürütülmesi ve oluşturulması için bir sanal yürütme sistemi (VES) vardır. .
Çoğu CLI uyumlu dil, ortak dil çalışma zamanı (CLR) kullanılarak doğrudan CIL'ederlenir . Derlenmiş ve önbelleğe sonra, just-in-time derleyici sonra mülk makine kodu mevcut mimariden. Montaj makinesi kod yapısı, CLR'den önce bir ön-derleyici ile de yapılabilir.
Nesne özgüllüğünden yararlanmak için CLI uyumlu diller için, ortak dil altyapısı, nesnelerin, çağrıldıklarında diğer CLI uyumlu dillerle ortak özelliklerin yalnızca açığa çıkarılması gerektiğini belirtir. Yalnızca CTS'de kabul edilen veri türlerini kullanmak için geliştirilen kod bileşenlerinin CLI uyumlu olduğu ve diğer CLI uyumlu dillere erişebildiği söylenir. Ek olarak, kodun tip güvenliği ile hızlı bir şekilde doğrulanamayan bir dilin herhangi bir yapısı CLS'den hariç tutulur, böylece sadece doğrulanabilir kodların CLS uyumlu olduğu söylenebilir.
Bazı programlama özellikleri hem derleyiciler hem de geliştiriciler için ortaktır ve diğerleri sadece derleyiciler için kullanılabilir. Liste uzun ve yararlı özelliklerle doludur. Yalnızca derleyicilere sunulan bir özellik: referans tanımlayıcıları sağlayan ve sanal yöntemleri anahtar kelimelerle adlandırabilen anahtar kelimelerdir. Hem derleyiciler hem de geliştiriciler için kullanılabilen bir özellik şunları içerir: bir mülkün hem de değerlendiricilerinin tümünün “statik” cepten kredi kartı başvurusuolması gerektiğini söyleyen değiştirici özellikler, hepsi “sanal” olmalıdır, hepsi “örnek” olmalıdır.
Uygulama programları, masaüstü bilgisayarlar, sunucular, mobil cihazlar ve oyun konsolları içindir. Bilgisayar dili geliştirme programları ve düşük seviyeli sanal makine araçları, ortak dil altyapısı uyumlu dillerden de geliştirilmiştir. Ortak dil altyapısı çalışma zamanları, platform kaynaklarını bağımsız olsa da, sistem kaynaklarını ayırır ve çevre aygıtlarını verimli şekilde çağırır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Parite Bit nedir?

Sistem Mimarisi Nedir?

Kaydırma çubuğu nedir?