Özel Sunucu Mimarisi nedir?



Ayrılmış Sunucu Mimarisi, bir kuruluş içinde mevcut olan her uygulama için bir sunucu kullanarak istemci sunucu sistemlerinin verimliliğini artırabilir. Bu, kuruluşun büyüklüğüne bağlı olarak bir miktar maliyet engelleyici olsa da, herhangi bir teknolojiyi kullanırken kredi kartı başvurusu Worldortaya çıkabilecek sorunların bir kısmının muhafaza edilmesine ve sorun gidermesine yardımcı olacaktır.
Özel sunucu mimarisi, aşağıdaki örneğe benzer şekilde çalışır:
Bir kuruluş, widget'lar üretir ve yalnızca e-posta iletişimini ele alacak bir sunucu satın almıştır. Organizasyon ayrıca envanter yönetimi ve sipariş işlemeye izin veren bir mali uygulamayı da sürdürmektedir . Bu uygulama yeni ve çok güçlü bir adanmış sunucuya kurulmuştur.
Bu iki sunucu, her uygulamanın birbirinden tamamen bağımsız olarak işlenmesine izin vererek uygulama verimliliğini artırabilir. Bir uygulamada bir sorun olduğunda, diğer uygulamanın tüm işlevlerini doğrudan etkilemeyecektir. Bu, bazı özelliklerin bir kesinti veya sorundan etkilenmeyeceği anlamına gelmez, ancak her uygulamanın genel işlemi, başka bir uygulama tarafından kullanılan sunucu kaynaklarına bağlı değildir.
Widget üreticisi ile, e-posta sunucusuyla ilgili bir problem , muhasebe uygulaması tarafından üretilen dokümanları e-postayla gönderebilmede hafif bir etkiye sahip olsa da, muhasebe uygulaması siparişleri işleme koymaya ve dokümantasyon üretmeye devam edebilir ve Diğer adanmış sunucudaki sorunların çalışması. Tüm uygulamaları ayrı sunucularda tutmak, kuruluş içinde özel bir sunucu mimarisi oluşturur.
Adanmış sunucu mimarisinin bir başka örneği bir web barındırmada olurduhizmet. Birçok web hosting şirketi, müşterilerin bu sunucudaki kuruluşlarına ait web sitelerini (sitelerini) barındıran özel bir sunucu hesabı satın almalarına izin verecektir. Bu, sitelerin performansını artırabilir çünkü siteleri ziyaret eden trafik miktarı genellikle bir grupla sınırlı olurken, farklı müşteriler için birçok web sitesine sahip bir paylaşılan sunucu, daha fazla ziyaretçiden gelen istekleri işlemesi ve sunması gerektiğinden daha az verimli çalışacaktır. Web sitesi bilgileri genellikle küçüktür ve paylaşılan bir sunucu ortamında veya özel bir sunucu ortamında çok iyi çalışır, ancak hem sunucu ana bilgisayarı hem de sunucu için uygulama ve veri verimliliğini geliştirmek için cepten kredi kartı başvurusuözel sunucu mimarisinin nasıl kullanılabileceğine iyi bir örnek sağlar. kullanıcı.
Özellestirilmis bir sunucu mimarisi uygulandiginda, yeniden isimlendirmek için amaç, bir ortamda çalisan her sunucu uygulamasi için özel bir sunucuyu sürdürmektir. Verimlilik iyileştirmesi, adanmış sunucu mimarisini dikkate almak için büyük bir neden olsa da, bu sunucu mimarisi türüne geçmenin maliyeti, dikkate alınması gereken bir şeydir. Verimlilik ve kullanımın iyileşip iyileşmediğini görmek için daha küçük bir uygulamayı özel bir sunucuya taşımak iyi bir yaklaşım olacaktır. Bu durumda, diğer uygulamalar zaman ve maliyetlerin izin verdiği gibi özel sunuculara geçirilebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Parite Bit nedir?

Sistem Mimarisi Nedir?

Kaydırma çubuğu nedir?