Sistem Mimarisi Nedir?



Sistem mimarisi terimi, bir bilgisayar ağının veya sisteminin genel tasarımını ve yapısını tanımlamak için kullanılır. Gibi bilgi teknolojisi fiziksel cihazlar geniş bir yelpazede içerecek şekilde genişletmiştir, bir yöntem düzenlemek ve uyumlu bir şekilde bir arada bu öğeleri bağlamak için gereklidir. Terim ayrıca , çoklu modülleri içeren karmaşık kefilsiz kredi veren bankalar bilgisayar yazılım araçlarını tanımlamak için de kullanılır .
Sistem mimarisinin dört ana bileşeni vardır: işlem gücü, depolama, bağlantı ve kullanıcı deneyimi. Sistemin karmaşıklığı büyük ölçüde değişir ve kullanıcı ihtiyaçlarına, iş gereksinimlerine, finansmana ve kaynak kullanılabilirliğine bağlıdır. Sistem mimarisinin esnek olması ve değişen ihtiyaçları hızlı bir şekilde karşılayabilmesi önemlidir. Çok sert olan bir yapı, yeni yazılım veya donanımı barındıramayacaktır.
İşlem gücü, bilgisayara veya sunucuya dayanır. Bu donanım sistemin beynine benziyor. İşlemcilerin sisteme doğru şekilde tahsis edilmesinin satın alınması ve kurulması, yazılım özelliklerine, eşzamanlı kullanıcı sayısına, bağlantı gücüne ve uygulamalara bağlı olmalıdır. Bir sistem tasarlarken, ölçeklenebilirlik önemlidir. Sistem mimarisi, mevcut yapıya herhangi bir kesinti olmaksızın ek işlemcilerin eklenmesini sağlamalıdır.
Depolama alanı, sistemde bulunan sabit disklerin ve ilgili cihazların sayısına ve kapasitesine bağlıdır. Maliyet, ekipman kapasitesi arttıkça sürekli olarak azaldığından, bu tür ekipman için belirleyici bir faktördür. Bu, üretim sürecinde devam eden gelişmelerden kaynaklanmaktadır. Ancak, mimari perspektiften bakıldığında, bu süreç için bir başka unsur daha ekler. Kapasite arttıkça, genel fiziksel şekil değişebilir ve ekipmanı eski haline getirebilir.
Ağ trafiğini ve bağlantıyı yönetmek, sistem tasarımının önemli bir parçasıdır. Günlük yaşamdaki yollar gibi, sistemin performansı sistemin tüm yönleri arasındaki bağlantının doğru şekilde boyutlandırılmasına ve korunmasına bağlıdır. anında kredi veren bankalarAğ kablosunun, anahtarların, yönlendiricilerin ve diğer ekipmanların yükseltilmesi pahalı ve zaman alıcıdır, ancak sistem performansı üzerinde büyük bir etkisi vardır.
Kullanıcı deneyimi, sistem mimarisi ve performansının birleşimine dayanmaktadır. İş istemcileri, genellikle, kendi bilgisayarını olumlu ya da olumsuz yönde etkileyebilecek olan, sistemin tüm yönleriyle ilgili asgari anlayışa ya da ilgiye sahiptir. İyi tasarlanmış bir destek sistemi kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap verir ve uzun vadede operasyonu destekleyebilir. Genel mimari ve destek sorumluluğu tipik olarak teknik operasyon departmanına düşer.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Parite Bit nedir?

Kaydırma çubuğu nedir?