Yellowstone Gölü Nedir?



Yellowstone Gölü Amerika Birleşik Devletleri'nde Wyoming kuzeybatı köşesinde Yellowstone Milli Parkı içinde yer almaktadır . Yaklaşık 132 mil kare (yaklaşık 212.4 kilometre kare) kaplayan alan, yüksek irtifada yer alan Kuzey Amerika'nın en büyük gölüdür. faizsiz kredi veren bankalarTekne ve balık tutma gibi birçok rekreasyon biçimidir. Kanyonlar ve gayzerler gibi eşsiz yer şekilleri ve jeotermal özellikler de onun katındadır.
Birçok göl yüksek rakımda yer alırken, Yellowstone Gölü, bu kadar büyük bir göl olması ve 7,000 fit (yaklaşık 2,133 m) yükseklikte, 7,733 feet (yaklaşık 2,357 m) tam olarak olması bakımından benzersizdir. Yüksek irtifa nedeniyle, göl her yıl yaklaşık altı aydır donmaktadır. Geç ilkbahar, yaz ve sonbahar başlarında sadece thaş eder.
Bilim adamları her zaman Yellowstone Gölü ile ilgili arazi oluşumu ve jeolojisi hakkında yeni gerçekleri öğreniyorlar. Yüzbinlerce yıl önce bir volkanın patlak verdiğini, toprağın çökmesine ve bir kaldera oluşturmasına neden olduklarına inanıyorlar .Kaldera, sonunda suyla doldurulmuş toprakta çömlek benzeri bir delik açtı. Doldurulduğunda, Yellowstone Gölü ortaya çıktı.
Yellowstone Ulusal Parkı , Yellowstone Gölü'nün zeminindeki sıra dışı özellikler dahil olmak üzere benzersiz jeolojik özellikler ile doldurulmuştur. Örneğin, bilim adamları üssünde derin kanyonları, kaya kulelerini, geyikleri ve kaplıcaları keşfettiler . Yeni teknoloji kullanılabilir hale geldikçe, araştırmacılar yeni özellikler keşfetmeye devam ediyor.
Yellowstone Gölü de sürekli değişiyor. Örneğin, bir noktada göl aslında bir eğim üzerindeydi, burada su kuzey ucunda daha derindi. Daha sonra göl, karşı yöne doğru eğilmeye başladı ve güney ucunda daha da derinleşti. Zaman geçtikçe göl, özellikle de arazi kredisiz borç parasismik faaliyet, hareketli faylar ve diğer jeolojik özellikler bakımından zengin olduğu için dalgalanmaya devam edecektir.
Yellowstone Gölü'nün ana çekimlerinden biri rekreasyon. Parkın ziyaretçileri rehberli tekne turları yapabilir, gölün oluşumu ve suyun altındaki gizli özellikler hakkında daha detaylı bilgi edinebilir. Manzarayı izlemek isteyen ancak turlara katılmak istemeyen kişiler için tekne kiralama hizmeti de mevcuttur. Parkın tekne kullanımı konusunda katı kuralları vardır, bu yüzden bu kuralları bilmek ve onları takip etmek önemlidir. Örneğin, gölde su kayağı ve jet ski kullanımına izin verilmez, ancak diğer motorlu ve motorsuz teknelere izin verilir.
Birçok kişi de Yellowstone Gölü'nde balık tutmanın tadını çıkarır. Parktaki pek çok aktivitede olduğu gibi, balıkçılık konusunda da kurallar ve düzenlemeler vardır. Örneğin, bir izin satın alınmalı ve yakalanan sürünen alabalık gibi herhangi bir yerli balık serbest bırakılmalıdır. Göle özgü olmayan diğer balıklar, özellikle park bekçileri , gölde yaşayan yerli olmayan balık türlerini sınırlamaya çalıştıklarından, yiyecek olarak veya bir kupa olarak alınabilir .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Parite Bit nedir?

Sistem Mimarisi Nedir?

Kaydırma çubuğu nedir?