Yeniden Yapılanmanın Sonuna Hangi Faktörler Başladı?



1877'de İç Savaş'tan sonra Amerika Birleşik Devletleri'nde yeniden yapılanma çabalarının sona ermesi. İç Savaş yeniden inşasının başarısızlığına katkıda bulunan genel faktörlerin bazıları direniş, ekonomi ve zayıf yasa uygulamalarını içeriyordu . faizsiz kredi veren bankalarSonunda Yeniden Yapılanma Dönemi'ne son veren özel faktörler, 1876 cumhurbaşkanlığı seçimlerini çevreleyen anlaşmazlıkları , Ku Klux Klan ve diğer aşırılık yanlısı grupların şiddetini ve Demokrat adayların bir kez daha Güney eyaletlerinde iktidarı ele geçirmelerini içeriyordu . Şiddet ve değişen siyasi iktidarlar, diğer tüm faktörlerden daha çok, yeniden yapılanmanın sonunu getirdi.
İç Savaştan önce ve sonra, Konfederasyon sadıkları ve etkili beyaz liderler, Güney'de beyaz üstünlüğüne dayanmayan herhangi bir hükümete şiddetle karşı çıktılar. Cumhuriyetçi politikacılar ve halterbaggers olarak - yeniden yapılanma sırasında güneye doğru hareket eden Kuzey Cumhuriyetçiler için kullanılan bir terim - Afrikalı-Amerikalıların eşit davranması, saldırganlık ve muhalefetin şiddetinin artması zorlaşıyordu. 1866 yılında Pulaski, Tennessee'de bir sosyal kulüp olarak kurulan Ku Klux Klan'ın eylemleri, siyah seçmenlerin sindirme amaçlı amaçlanan amaçlarıyla sivil eylemlerden şiddet eylemlerine hızla ilerledi. Kamu görevlileri, Afrikalı-Amerikalılarla, işgücüne ve eşit haklara ilişkin anlaşmazlıklarda gittikçe daha fazla yer aldı; bu da, şiddet içeren tepkileri ve Klan'ın artan önemini ortaya çıkardı.
Klansmen ve diğer aşırılık yanlıları şiddet eylemlerinde bulunduklarında, Afrikalı-Amerikalıları ve yeniden yapılanmayı destekleyenleri korkutmak anlamına gelirken, Güneyli politikacılar yeniden yapılanma karşıtı destekçileri toplamaya çalıştılar. Korkular ve abartılı iddialarda oynanan ırksal görüntüleri kullanarak, Güney Demokratlar, yeniden yapılanma politikalarını kötülemek ve sona erdirmek için yorulmadan çalıştılar. Kararsız Güneyliler, kamu görevlilerini oy kullanma veya tutma hakkına sahip olan kölelerin kötümser düşüncesine odaklanan ve Afrikalı-Amerikalılar üzerindeki ekonomik şartlar için suçlamada bulunan geniş kapsamlı kampanyalar, politik karikatürler ve diğer kampanya çabalarıyla bombalandılar. İç Savaş sırasında kredisiz borç paraaskeri yenilgilerle ilgili utanç duyguları ve daha sonraki yoksulluk, Kuzey İrlandalıları, Cumhuriyetçileri ve ırkçı eşitliğin taraftarlarını daha da kötüleştirmek için çaba sarf etti.
1876 ​​cumhurbaşkanlığı seçimleri, bir Kuzey Cumhuriyetçi olan Rutherford B. Hayes Güney Demokrat olan Samuel J. Tilden ile doğrudan rekabete girdiğinde, yeniden yapılanmanın sonunu getirdi. Güney Carolina, Florida ve Louisiana, Cumhuriyet İmar hükümlerinin iktidarda kaldığı, geriye kalan tek Güney eyaletiydi. Her iki aday da bu eyaletleri seçimlerde taşıdığını iddia etti. 1877 Pazarlığı, ısrarla şiddeti teşvik eden anlaşmazlığı sona erdirdi. Hayes, başkanlığı devraldı ve Demokratlar, geri kalan üç imar devletinde hükümet işlerinin kontrolünü ele geçirdi. Bargain'ın bir parçası olarak, Hayes, ırk meselelerinde federal katılımı veya Güney ilişkilerine müdahale etmeyi kabul etti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Parite Bit nedir?

Sistem Mimarisi Nedir?

Kaydırma çubuğu nedir?