Yük Devretme Nedir?



Bilgisayar uygulamaları, son derece karmaşık elektrikli makinelerden yapılan bilgisayar donanımı üzerinde çalışır. Bu sunucular, herhangi bir mekanik ekipman gibi, arızadan önce sınırlı bir ömür beklentisine sahiptir. Bilgisayar yük devretme, bir bilgisayar uygulamasının durma olasılığını azaltmak için birden fazla donanım kümesine dağıtıldığı bir stratejidir. faizsiz kredi veren bankalarBu, donanım hatası nedeniyle gereksiz kayıpları sınırlar çünkü sistem tek bir sunucu çöktikten sonra çalışmaya devam eder.
Birçok büyük kuruluş teknolojik sistemlerini yönetmek için bilgisayar kümelerini kullanır. Bu yaklaşım tipik olarak yedekli sistemler ve bir yük devretme planı içerir. Yük devretme, tek sunucu tasarımından daha pahalı bir seçenektir çünkü yinelenen donanım ve yazılım lisansları gerektirir.
Felaket kurtarma, yük devretme planlama ve tasarım teknikleri için kullanılan teknik terimdir. Bu bilgisayar donanımıyla sınırlı değildir. Binalar için ağlar ve elektrik gücü için gelişmiş hizmetler de mevcuttur. Çoğu ticari veri merkezi, bina içindeki barındırılan uygulamalara yük devretme özellikleri sunar. Yük devretme hizmetleri, veri merkezi için isteğe bağlı bir özellik olarak kabul edilir ve genellikle yüksek kaliteli bir hizmet olarak satılır.
Bir bilgisayar uygulamasının dağıtılmadan önce yük devretme gereksinimlerini tanımlamak önemlidir. Bu tür bir planlama tipik olarak, dağıtımın uygulanması için çok karmaşık ve zor olacaktır.
Yedek güç, yük devretme tasarımı için önemli bir özelliktir. Bu genellikle ticari güç kaynaklarının bir binaya girmesine izin veren bina yönetim hizmetlerini içerir. Bu yaklaşım, tam elektrik kesintisi olasılığını azaltır, çünkü binada iki elektrik kredisiz borç parabeslemesi bulunur.
Gazla çalışan jeneratörler, genellikle felaket kurtarmada kullanılan başka bir seçenektir. Bu jeneratörler, yeterli gücün mevcut olduğundan emin olmak için şirketin bilgisayar ekipmanının yakınında bulunmalıdır. Ana güç geri yüklendiğinde ve tipik olarak dizel yakıtla çalıştırıldığında jeneratörler kısa süreli yedek güç sağlar.
Yazılım yük devretme, felaket kurtarmada kullanılan sistem tasarımında başka bir seçenektir. Bu yaklaşım, özel yük dengeleme ekipmanı kullanılarak iki bilgisayara yüklenecek bir yazılım uygulaması gerektirir. Yazılım yaklaşımında sınırlama var çünkü güç ve ağ sorunlarını açıklamıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Parite Bit nedir?

Sistem Mimarisi Nedir?

Kaydırma çubuğu nedir?